DO IT YOURSELF - HAARVERVEN

Je hebt het vast wel eens dat je je haarkleur te saai vindt. Je wilt een totaal andere haarkleur of je wilt je grijze haren verbergen. Dan kan je natuurlijk je haarverven. Uiteindelijk zijn er allerlei redenen te bedenken waarom wij ons haar willen verven.

Je kunt natuurlijk naar de kapper gaan en je haar daar laten verven. Zij weten precies wat ze moeten doen, mocht het fout gaan, dan moeten ze dat in de kapsalon herstellen. Je haar kleuren bij de kapper is vaak relaxed maar kost wel veel meer tijd en geld. 

Wanneer je dus zelf aan de slag gaat, kan dit je veel geld besparen, en heel moeilijk is het eigenlijk niet! Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten als je je haar gaat verven.

Vaak is het onhandig om zelf je haar te verven, vooral als je lang haar hebt, je kunt dan altijd een vriendin vragen om je haar te verven. 

Tip 1

Handig om te weten is dat de kleuren verf onderverdeeld zijn in cijfers. Zo is extra licht blond een kleur nummer 10 en zwart is kleurnummer 1. 

Op de verpakking zie je vaak bijvoorbeeld 5:5, dat is de kleur nuances die de kleur heeft. De kleur nuances kan je onderverdelen in verschillende tinten zoals, rood, goud, koper, paars, parelmoer of een as kleur.

De cijfers voor de kleur nuances kunnen per merk verschillen, maar over het algemeen zijn ze onderverdeeld in:

.0 Natuurlijke tint

.1 As Tint

.2 Parelmoer

.3 Goed

.4 Koper

.5 Mahonie

.6 Rood

Tip 2

De fout die het meest voorkomt is dat wanneer je zelf je haar verft het groen wordt. Als je van blond haar naar een bruine tint wil dan is de kans op groen haar groot. Dit komt vooral als je een natuur tint verf gebruikt. Dat komt omdat er in een natuurtint een groene gloed zit. Met de verkeerde ondergrond, komt deze gloed naar boven. 

Een tip voor dames met blonde lokken die een gloed over hun haar hebben: Was je haar met ketchup! ???? Het werkt echt! Het trekt de groene kleur eruit. 

Tip 3

Wil je ook geen kleur verschil in je lange lokken? Dan is het heel belangrijk om eerst je punten van je haar te verven en na 10 minuten de aanzet van je haar. Door de warmte van je hoofdhuid werkt de kleuring beter, intenser en sneller. 

Tip 4

Neem vooral kleine plukjes wanneer je begint met verven bij grote plukken heb je de kans dat de verf niet goede pakt op bepaalde gedeeltes. 

Tip 5

Met verf kan je je haar ongeveer 1 tot 2 tinten lichter krijgen. Als je je haar nog lichter wilt verven zal je je haar eerst moeten ontkleuren. Na een ontkleuring is je haarkleur meestal nog niet de gewenste lichtere kleur. Vaak is het te oranje of te geel. Dit kan je compenseren door er een askleur in de gewenste kleurhoogte aan te brengen. De askleur compenseert de warme koper/gele kleuren.

Ontkleuring tast de haar kwaliteit aan. Zorg altijd voor een goede nabehandeling om je haar weer een boost te geven, zoals deze haarmasker cocos.

Nog even een extra tip: Ontkleur je haar in etappes.

Tip 6

Haarverf is toch chemisch dus daarom is het belangrijk dat je handschoenen draagt. Het zelfde geldt voor je kleding, wanneer je haarverf morst is het belangrijk om te weten dat je dit er niet uitkrijgt door het te wassen in de wasmachine. Draag daarom oude kleding en gebruik een oude handdoek. 

Tip 7

Nadat je je haar helemaal hebt ingezet met verf, zet je een wekkertje met de aangegeven tijd die op de gebruiksaanwijzing staat aangegeven. Houdt je hier goed aan!

Shop in de webshop onze favorieten haarverven.

Succes Meiden!

Liefs Yasmin & Laura